Imádják a budapestiek a Blinkee-t – 30 új robogó, és ismét bővül a zóna

2018.09.29.



  • 12 400 regisztrált felhasználó

  • Július-augusztusban naponta átlagosan 340 bérlés volt

  • Az aktív robogósok átlagosan 30 percig használják

  • Október 1-től további 30 járművel bővül a flotta

  • Ebből 10 robogó már szeptemberben forgalomba is állt.

  • Október 1-től ismét bővül a zóna, görgess lejjebb az új térképért!


A nyáron 50 robogóval indult környezetkímélő és trendi közlekedési lehetőség olyannyira kedveltté vált, hogy október 1-től további 30 járművel bővül - amelyből 10 szeptembertől már forgalomba is állt. Újra bővül a zóna is: az ügyfelek kérése és a használati adatok alapján ezúttal a budai oldalon a Városmajorban és Lágymányoson, illetve a budai oldalon a Petőfi híd és a Rákóczi híd kerül sor a zóna bővítésre.
 

Nagyon népszerű a budapestiek körében az E.ON támogatásával működő környezetbarát, állomások nélküli budapesti elektromos robogómegosztó rendszer. Ezért a Blinkee.city a nyáron 50 robogóval indult szolgáltatását jelentősen bővíti, október 1-től 30 új járművel bővül a flotta. Ebből 10 jármű már szeptemberben üzembe állt, amivel párhuzamosan alig pár hete a zóna is bővült. Az újabb 20 jármű üzembe állításával az ügyfelek kérései és a robogók használatával kapcsolatos adatok alapján ismét bővül a zóna ezúttal a budai oldalon a Városmajorban és Lágymányoson, illetve a budai oldalon a Petőfi híd és a Rákóczi híd kerül sor a zóna bővítésre.


Az új zóna, ahol mostantól bárhol lerakhatod a robogót, miután közlekedtél vele, így néz ki:
 



A Blinkee.city kulcsnélküli közösségi elektromosrobogó-megosztó rendszer mobil alkalmazáson keresztül kezelhető. A felhasználó egy regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető járművet. A szolgáltatás használatához nem szükséges egy előre feltöltött pénzügyi keret, mivel a fizetés percdíj alapú. A robogókat bárki vezetheti, aki elmúlt 16 éves és 6 hónapnál régebbi, AM kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. A járművek cserélhető akkumulátorait folyamatosan ellenőrzik a blinkee.city szakemberei, és cserélik azokat, amelyek feltöltésre szorulnak.

A Blinkee népszerűségét mutatja, hogy rengeteg fotót töltöttek fel a használatáról az Instagramra, és a Youtube-on is több videó található a Blinkee-ről. Ezek közül mi Horváth Andrásnak, a legnagyobb elektromos autós videós blog készítőjének a videóját ajánljuk megnézésre:
 


Néhány hete az E.ON Hungária elnök-vezérigazgatója is kipróbálta a Blinkee-t, az élményeiről készült videónkat is érdemes újra megnézni:
 


A Blinkee-ről készült videóinkat egy helyen az ezzel kapcsolatos Youtube lejátszási listánkon is megtalálhatod.


Ha pedig az általunk készített egyéb videós tartalmakra is kíváncsi vagy, a Youtube csatornánkon rengeteg más témában is találhatsz érdekes és látványos videókat.