Akik 2020-ban támogatást nyertek az E.ON-tól: a Felelős Gasztrohős Pécsi Zöldülők Vására

2019.06.26.

Zöldülők városa


Lehetőségeinkhez mérten évről-évre támogatjuk olyan programok, kezdeményezések megvalósulását, amelyek illeszkednek az E.ON támogatási stratégiája által támogatható célokhoz.  Ma kezdődő sorozatunkban bemutatjuk azokat a szervezeteket, akik 2020-ban már nyertek tőlünk támogatást, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát.
  

2020-ban hat pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek. A legutóbbi, összevont második és harmadik pályázati ciklusban 5 szervezet nyert támogatást. Ezek egyike a Felelős Gasztrohős, egy közel egy évtizede működő alapítvány, amelynek célja a fenntartható étkezés elterjesztése a lakosság körében, és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek elősegítése. Az alapítvány és Nagy Réka (Ökoanyu) évek óta szervezik a Zöldülők Vásárát, amelynek célja, hogy összekösse a tudatos életmód iránt érdeklődőket a környezetbarát termékek gyártóival, forgalmazóival.
 

Idén először kerül sor a Zöldülők Vásárára egy nem budapesti helyszínen: Pécs ad majd otthont a tervek szerint az első olyan vidéki eseménynek, amelyen a környezetbarát termékek gyártóit összekapcsolódhatnak a "zöldülőkkel", akik ilyenkor feltehetik azokat a kérdéseiket, amelyeket eddig nem tudtak feltenni senkinek. A rendezvényre a tervek szerint szeptember 26-án kerül sor Pécsett a Király utca 23-25-ben.

A vásáron kiemelt figyelmet szentelnek majd a Pécs környéki kiállítók bemutatkozási lehetőségének is.  Fontosnak tartják, hogy a teljes lebonyolítás a lehető legkörnyezetbarátabb legyen. A rendezvény fő célja nem a vásárlás, a hangsúly inkább a szemléletformáláson van.
 

Ha te is pályázni szeretnél

A Felelős Gasztrohős pályázatát az E.ON Adományozási Bizottsága 200.000 Ft-tal támogatta. Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: a legközelebbi pályázati határidő 2020 július 3.

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.

Felelős gasztróhős