Akik 2020-ban támogatást nyertek az E.ON-tól: Sulinyugi

2020.08.07.

Patrónus Ház




Az idén az E.ON-tól támogatást nyert szervezeteket bemutató sorozatunk célja, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Az idei összevont második és harmadik pályázati ciklusban az egyik általunk támogatott szervezet a Lélekkel az Egészségért Alapítvány Sulinyugi programja volt.

 

2020-ban hat pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek. A legutóbbi, összevont második és harmadik pályázati ciklusban 5 szervezet nyert támogatást. Ezek közül az egyik támogatott program a Sulinyugi volt.

 

A Sulinyugi programot a Lélekkel az Egészségért Alapítvány hozta létre.  Céljuk a kiegyensúlyozott élet támogatása a kiégés megelőzésével, és a stressz kezelésével.

 

A Sulinyugi program egy országos szinten elérhető, díjmentes prevenciós programot nyújt az iskolák, ezen keresztül a gyerekek, tanárok és szülők számára.  Programjaik során a gyermekeket, a tanárokat és a szülőket is megtanítják a feszültségkezelés alapjaira. Könnyen bevethető módszereket, feszültségkezelő tippeket mutatnak, amelyek most, a bezártság, bizonytalanság napjaiban is könnyítik a stresszkezelést. A játékos Sulinyugi óráik során felkeltik a gyerekek figyelmét arra, mit tehetnek önmagukért, még most ezekben a nehéz időszakokban is. Tudatosítják a gyerekekben a stresszkezelés fontosságát, és azt, hogy mindenki képes a saját feszültségét kezelni. Egy vidéki és egy fővárosi iskolába jutnak el személyesen vagy online formában a projekt keretében, melyeket a hosszú várólistájukról választanak ki.

 

Ha te is pályázni szeretnél

 

A Lélekkel az Egészségért Alapítvány Sulinyugi programja pályázatát az E.ON Adományozási Bizottsága 300.000 Ft-tal támogatta. Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: a legközelebbi pályázati határidő 2020 szeptember 4.

 

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.