A Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) képviseli Magyarországot a berlini Fényfesztiválon

2018.09.18.



Megszületett a 2 hetes nemzetközi online szavazás eredménye. Magyarországot a Kiégő Izzók képviseli a 10 napos fényfesztiválon, és az ezalatt tartandó nemzetközi online szavazáson is, amelyen a nemzetközi közönség eldöntheti, hogy ki nyeri a fesztivál fődíját.

Minden év októberében Berlin két hétre a fény varázslatos világává alakul át: idén is ekkor rendezik meg itt a világ leglátványosabb és legnépszerűbb fényfesztiválját. Idén a nemzetközileg is elismert művészeti esemény kizárólagos főtámogatója az E.ON. A rendezvényre október 5. és október 14. között kerül sor, a fényművészek multidimenzionális videotechnológiával alakítják át a berlini látványosságokat élő művészi alkotásokká.
 

Az E.ON támogatásával idén a berlini tévétoronyra vetített művészi fényalkotások lesznek a fesztivál fő látványosságai az Alexanderplatzon, amire a Festival of Lights nemzetközi online szavazással választotta ki az egyes országokat képviselő művészeket. Hét országból összesen 18 jelöltre, Magyarországról három jelöltre lehetett szavazni.
 

Az augusztus 23. és szeptember 7. között tartott nemzetközi szavazáson több mint 4300 szavazatot adtak le a jelöltekre. A magyar jelöltek közül a Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) 42,78%-ot, Körmöczi Károly 35, 65%-ot, Eper pedig 21,57 százaléknyi szavazatot szerzett a fesztivál honlapjára feltöltött, kifejezetten a berlini tévétoronyra komponált művészi fényalkotásával. A Kiégő Izzók nyertes alkotását itt nézheted meg.
 

Ennek megfelelően október 5. és október 14. között a Kiégő Izzók képviselheti Magyarországot a berlini Fényfesztiválon, 10 napon keresztül ő alkotásukat vetítik ki a berlini tévétoronyra a látogatóknak, és ezzel az alkotással ők képviselik Magyarországot az online szavazás második fordulójában, amikor a nemzetközi közönség az országokat képviselő művészek közül választja ki a fesztivál fődíjának, az E.ON „Let’s Create a Better Tomorrow" Díjának nyertesét.
 

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen művészi fényalkotásokkal képviselik a nyertes művészek az egyes országokat, ezt itt megnézhetitek.
 

Ezen kívül a német testvérvállalatunk a fesztivál látogatói számára is szervez egy fotópályázatot: aki október 5. és október 14. között Berlinben járt és fotót készít a fesztivál során, és feltölti azt az Instagramra a #lightsbyEON hashtaggel, számos különböző vonzó díjat nyerhet, például a ma elérhető legújabb okostelefonokat.