Disco, az állatira menő reklámfilm főszereplő

 
 
 

2019. szeptember 17.

Ugye te is láttad az állati szereplők közreműködésével készült új reklámfilmünket, amelyben azt mutatjuk be, hogy az energia is lehet élmény, és ráadásul állatira kényelmes? 

A filmben a klíma alatt hűsülő állatszereplőnk, Disco kutyus tulajdonképpen véletlenül került be a szereplők közé. Eredetileg a kisállatok kiválasztása során ugyanis más négylábú kapta ezt a szerepet. Amikor azonban eljött a forgatás hajrája, az eredetileg kiválasztott kutya szereplőről kiderült, hogy ő egy kicsit másképp képzeli el a neki szánt szerepet, mint ahogy az alkotók szerették volna. Ekkor jött el Disco nagy esélye. Gazdája, Alberti Rita ugyanis a reklámfilmet készítő ACG Reklámügynökség kreatív csoportvezetője, a munkahelye pedig deklaráltan kutyabarát munkahely, így Disco mindennap, mindenhol vele van.

„Jön velem az irodába, forgatni, étterembe, jógára, túrázni, utazni, és még vásárolni is a kutyabarát helyekre. És amikor a reklámfilmben megüresedett a kutyaszereplő helye, megpróbáltuk Disco-val is eljátszani ugyanezt” – meséli Rita.

A forgatás Disco-t egyáltalán nem hozta zavarba, sőt kifejezetten élvezte a nyüzsit maga körül. A reklámfilmben szereplő klímaberendezés azokban nem nagyon hozta lázba, a felvétel közben valójában sokkal inkább a gazdájára figyelt. Rita ugyanis egy emelvényen állt a jelenet forgatásakor a légkondícionáló fölött és onnan jutalomfalatokkal ösztönözte Diszkót arra, hogy álljon kétlábra és játssza el, hogy a klíma levegőjét élvezi.

„Disco-t alapvetően a játékaival lehet motiválni, kedvenc játéka a labda, és a röfögő malaca, kedvenc étele a kacsa. Tanulni is szeret: 23 trükköt tud jelenleg, de lehet holnap már 24-et mondanék, csak a mi energiánkon múlik, hogy mennyit tanul. Szavakból ennél sokkal többet megért, tudja mikor vagy szomorú és mikor kell békén hagynia, mert dolgozol” – mondja el Rita. Disco amúgy szeret utazni is, a nyarat az úszás miatt, a telet a hó miatt imádja.

13 országban jártak már vele, és nem csak rendszeres résztvevője, hanem sorozatos nyertese is kutyakiállításoknak: „Nemzetközi bajnoki címe is van és 5 különböző ország bajnoka, otthon körülbelül 60 db kupája van már” – meséli gazdája.

Disco, törzskönyvi nevén IntCH MultiCH Piece of Happiness ANAKIN amúgy 2016. május 4.-én született (May the 4th, azaz a Star Wars világnapján), a fajtája Border Collie, ami Skócia és Anglia határvidékéről származik, a fajtát azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat. „Litvániában és Bulgáriában már születtek gyerekei és hamarosan itthon is lesznek kis szőrös diszkógömbök” – avat be bennünket végül Rita Disco családi életének kulisszatitkaiba is.

A reklámfilmünkben Disco az alábbi helyszínen játszódó jelenetben szerepelt:
 



Disco-t azonban nem a klímaberendezés, hanem Rita motiválta:

 

 
 
 

Ha még nem láttad volna a reklámfilmünket, itt most megnézheted: