Balaton Wine & Gourmet: 4 napos gasztro ünnep hazai, argentin és francia ízekkel

2023.07.04.

 

A balatoni régió gasztronómiájának legjelentősebb képviselői, több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a látogatóknak a Balaton Wine & Gourmet. A régió legnagyobb gasztronómiai fesztiválját idén szeptember 21 - 24. között rendezik meg Veszprémben. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják a vendégeket az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén, Veszprémvölgy varázslatosan szép természeti környezetében.

 

Illatok, ízek, élmények Veszprémvölgy árnyas ligetének fái között: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat kiemelt gasztronómia eseményeként az E.ON Hungária Csoport főtámogatása mellett idén újra megrendezik a Balaton Wine & Gourmet-t.

 

A minőségi ételeknek és italoknak szentelt négy napos ünnepen a balatoni régió gasztronómiai csúcsszereplői, több mint 50 étterem és borászat lesz jelen. Mellettük összesen mintegy félszáz izgalmas program közül lehet válogatni: szabadtéren nagyszínpadi étel- és ital bemutatók ingyenes kóstolókkal, borszakmai élménysátor, az egykori jezsuita templom lélegzet elállító atmoszférájú belső tereiben pedig mesterkurzusok és vezetett kóstolók, valamint hazai és nemzetközi séfek élményétkezései is várja a látogatókat: ínyenceket, baráti társaságokat, családokat, szakembereket, azaz mindenkit, aki a gasztronómia szerelmese.

 

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Bakony-Balaton régió kulináris öröksége, borászati hagyományai és étkezési kultúrájának egyre izgalmasabb jelene mellett ezúttal is vendégül lát két gasztronómia nagyhatalomnak számító nemzetet. Idén Franciaország, valamit Argentína konyhája és italkultúrája mutatkozik be.

 

A nagyközönségnek szóló ingyenes előadások mellett élményétkezéseken, workshopokon és vezetett kóstolókon keresztül is ízelítőt kínál a rendezvény a francia, az argentin és természetesen a hazai gasztronómiából, mindezt egyedülálló programhelyszínén, a jezsuita rend által a 18. században épített templombelsőben.