Akik 2022-ban támogatást nyertek az E.ON-tól: Az értelmi fogyatékos gyermekek oktatásáért, neveléséért Alapítvány

2020.09.25.

Patrónus Ház



Időről időre bemutatjuk azokat a szervezeteket, akik támogatást kapnak, hogy láthassátok: milyen célkitűzésekkel és milyen programokkal van esélye egy szervezetnek arra, hogy az E.ON Adományozási Bizottsága pozitívan bírálja el a támogatási pályázatát. Ma Az értelmi fogyatékos gyermekek oktatásáért, neveléséért Alapítvány pályázatát mutatjuk be, akik speciális ellátási igényű gyermekek fejlesztésére nyertek el tőlünk 500.000 forintos támogatást. 

 

Az idei évben is több pályázati időszakra nyújthatják be támogatási pályázatukat a pályázó civil szervezetek. A negyedik ciklusban 4 szervezet nyert támogatást. Ezek közül az egyik szervezet Az értelmi fogyatékos gyermekek oktatásáért, neveléséért Alapítvány.

 

Az Alapítvány 1994 óta működik, célja pedig a Cházár András EGYMI Bárczi Gusztáv Tagintézményében tanuló gyermekek megsegítése. A szervezet célja a sérült, hátrányos helyzetű gyerekek hozzásegítése a teljes gyermeki léthez. A gyerekek többsége halmozottan sérült, látás, mozgás, hallás problémák társulnak az egyébként is meglevő sérüléshez. Az alapítvány megalakulásakor és működése folyamán az elsődleges elv az egzisztenciális gondok enyhítésén kívül, az, hogy a sérültségből adódó különbségek minél elfogadhatóbbak legyenek, a társadalomba való beilleszkedésük érdekében. Ezért szabadidős programokat (színház, kirándulások, táborok) támogatnak. Minden évben kiemelkedő munkájáért egy gyermekközösséget és egy tanulót pénzjutalomban részesítenek. Ezen túlmenően az alapítvány hozzájárul a sportversenyeken való részvételhez, továbbá minden évben jótékonysági koncertet szervez, melyen eddig több neves zenész, együttes is fellépett.

  

A koronavírus-járvány következtében a sérült gyerekek körében a konkrét fejlesztések elmaradtak, közülük különösen a mozgás az, amelyik az éretlen idegrendszer működését jól tudja befolyásolni. A mozgás hiánya tovább erősíti a már meglevő káros folyamatokat. Ezért a pályázó az E.ON támogatásából különféle terápiás foglalkozásokat szervez.

 

Ha te is pályázni szeretnél

 

Az értelmi fogyatékos gyermekek oktatásáért, neveléséért Alapítvány pályázatát az E.ON Adományozási Bizottsága 500.000 Ft-tal támogatta. Ha a ti szervezeteteknek is van olyan kezdeményezése, ami ehhez hasonló célokat tűzött ki, akkor pályázzatok ti is: az idei utolsó pályázati határidő 2022 október 7.

 

A pályázati feltételek, a pályázati kérdőív, és az egyéb tudnivalók a támogatási pályázatottak kapcsolatban itt találhatók.