Elektromos Volkswagen ID.3 és az e-Golf
2021.10.27 / E-mobilitás

Nissan e-NV200: Elektromos Furgon, akár 300 km hatótávval!

A Nissan e-NV200 zéró emissziós elektromos haszongépjármű, amely vállalkozók és magánszemélyek számára kínálja fel a környezetkímélő szállítás lehetőségét. Egyetlen teljes feltöltéssel, optimális körülmények között 300 km-es távolságot is meg tud tenni a 40 kWh-s akkumulátornak köszönhetően. A Nissan e-NV200 modell 2, 5 és 7 üléses konfigurációban is kapható.

Gondoljon bele, hogy soha többet nem kell környezetszennyező gázolajra, benzinre vagy költséges olajcserével bajlódni! Nem álom többé, a 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 furgon segítségével nemcsak pénzt spórol, hanem a környezet megóvása érdekében is hatalmas lépést tesz. Az pedig csak hab a tortán, hogy önerő nélkül is elvihető. 

Elektromos furgon a környezettudatos vállalatoknak

A munkavállalók érzékenyítése és az újítások bevezetése hosszútávon különösen fontos a mindennapokban, azonban vannak rövid távon is megtérülő kezdeményezések, melyekkel környezettudatosabbá tehetjük vállalkozásunkat.

A vállalkozások ökológiai lábnyoma számos módon csökkenthető, ilyen például az elektromos gépjárművek használatára való áttérés, például E-flotta bevezetésével. Napjaink vezetőinek kiemelkedő felelőssége az, hogy egy olyan vállalatot építsenek, amely nemcsak a pillanatnyi nyereségességre fókuszál, hanem figyelembe veszi a vállalat jövőbeli kihívásait és hosszútávú költség-megtakarítási lehetőségeit is.

A zéró emissziós Nissan e-NV200 furgonokkal kíméljük környezetünk levegőminőségét, miközben a fenntartási költségek csökkentésével és az elektromos autók után járó adómentességgel pénzt spórolunk vállalatunk számára.

A Nissan e-NV200 gépkocsi alaposabb megismerésével rájöhetünk arra, hogy többféle szállítmányozási és személyszállítási célra is találhatunk megfelelő konstrukciót. 

A Nissan e-NV200 és e-NV200 Evalia összehasonlítása

A Nissan e-NV200 5 és 7 üléses változata a Nissan e-NV200 Evalia nevet kapta. Tökéletesen alkalmas a munkavállalók mindennapi munkába szállítására, mindezt környezettudatosan. A 7 személyes elektromos autó 136 cm magasságával és 280 cm szélességével mindenki számára elegendő teret biztosít. A számos igényt kielégítő Nissan e-NV200 Evalia 7 személyes verziójában a lehajtható ülések segítségével növelhetjük a Nissan e-NV200 furgon rakterének nagyságát, így tökéletes választás lehet akkor is, ha személyeket kívánunk szállítani, de árumozgatásra is alkalmas.

A kompakt, sokoldalú és kiválóan felszerelt Nissan e-NV200 Evalia ideális városi jármű vállalkozások és nagyobb családok számára. 100%-ban elektromos, új, nagyobb hatótávolságú, 40 kWh-s akkumulátorral pénzt takaríthat meg az üzemeltetési költségeken.
Hasonlóan, mint az új Nissan Leaf, a Nissan e-NV200 új 40 kWh akkumulátorának köszönhetően még nagyobb hatótávot kínál, mint valaha.

Teljesen feltöltött állapotban, gyártó által igazolt teszten meghatározott körülmények esetén maximum 301 km a Nissan e-NV200 hatótáv nagysága városi körülmények között. Ezen felül időt is spórolhat az olajcserék szükségtelenné válásával, valamint a karbantartás is jóval költséghatékonyabb.

Nagyobb, környezettudatos családok számára is kétségkívül megfelelő választás lehet a Nissan e-NV200 7 személyes változata, azonban a valódi teljesítménye és hatékonysága a vállalati személyszállítás vonalon mutatkozik meg. Az üzemanyag költségek lefaragása és a jelentősen csökkenő szervíz költségek által kisebb vállalkozások számára rövid távon is megtérülő befektetés lehet.

Nissan e-NV200 műszaki adatok

Az új Nissan e-NV200 a korábbi sikeres NV200-as furgon és a méltán híres Nissan Leaf elektromos autó legjobb tulajdonságait ötvözi.

A Nissan e-NV200 a korábbi Nissan NV200 2018-as modellre épül, azonban a hagyományos dízel motor helyett a Nissan Leaf elektromos motorjával és a megnövelt kapacitású 40kWh-ás akkumulátorával szerelték fel.

Fogyasztás terén sem lehet panaszunk, ugyanis sebességtől függően 25kWh-ás átlagfogyasztással számolhatunk 100km-en. Maximális sebessége 123km/h, azonban ennél a sebességnél már magasabb fogyasztással kell számolnunk.

Nissan e-NV200 töltés
szempontból is praktikus választás a mindennapokra, a villámtöltés a leggyorsabb töltési mód a sok közül, melynek segítségével 10% töltésről 80%-ra csupán 40 perc alatt tölthetjük furgonunkat, így nem okoz fennakadást vagy időkiesést, ha napközben töltésre szorul az autót. 

A villámtöltőn kívül kétféleképpen tölthetjük elektromos furgonunkat: használhatjuk a fali töltőt, melynek segítségével 7 és fél óra alatt töltődik fel teljesen az e-furgon a 6,6kW-os fedélzeti töltőnek köszönhetően. A másik lehetőség pedig a Nissan e-NV200 töltő fali konnektorhoz csatlakoztatása (megfelelő minőségű és teljesítményű belső villamosenergia-hálózat esetén), ezúton megközelítőleg 22 óra alatt érhetjük el a teljes feltöltést.

A Nissan e-NV200 mérete miatt többféle célra is használható. Rakodótere összesen 4,2m³, amely elegendő helyet biztosít két Euro-raklap vagy akár 701 kg rakomány számára.  A csomagtér 136cm-es magassága és 280 cm-es hosszúsága garantálja, hogy kényelmesen pakolhassunk bele. Alakítsa igényei szerint a Nissan e-NV200 furgon belső terében az üléseket, tárolókat és rekeszeket! 

Elektromos furgon flotta vállalatok részére

A Nissan e-NV200 egy 100%-ban elektromos furgon.

A Nissan e-NV200 az E.ON E-flotta elektromos autó havi díjasszolgáltatásunk választható villanyautói között is szerepel több konfigurációban.

A kapacitás és sokoldalúság találkozása a Nissan e-NV200. Két lehetőség közül választhat, a Nissan e-NV200 furgon vagy a Nissan e-NV200 Evalia. A tárolók, rekeszek és ülések szabad konfigurációjával saját igényeire szabhatja a járművét. A Nissan e-NV200 furgon mérete is kedvező, a talajtól mindössze 52cm-re elhelyezkedő alacsony raktér egyszerűvé teszi a be- és kirakodást.

A 100%-ban elektromos Nissan e-NV200 már eddig is nagy népszerűségre tett szert az üzleti célokra használt járművek körében, most azonban a megújult Nissan e-NV200 40kWh akkumulátor elődjéhez képest 60% kapacitásbővüléssel most még nagyobb hatótávra képes. A megújult Nissan e-NV200 furgon belsejében a már korábban is bizonyított, többszörösen díjnyertes Nissan Leaf motorja található, mely biztosítja a 100%-os elektromos szállítás gördülékenységét.

A 100%-ban elektromos flotta már a kezdetektől fogva jelentős költségcsökkenéssel jár, miközben vállalata egy újabb lépést tesz környezettudatosság és fenntarthatóság irányába.

Ideális megoldást nyújt a városi üzletkötéshez, hiszen új, 40kWh-os akkumulátor által jelentősen kibővül az E-furgon hatótávja.

A rakodótér növelésének érdekében, a harmadik sorban elhelyezkedő két ülés, valamint a középső sorban található három személyes ülés lehajtható. A lehajtott ülések által kibővített Nissan e-NV200 furgon utasterébe akár két Euro raklap is elhelyezhető.

A Nissan Intelligent Mobility alapjaiban változtatja meg a vezetésről való gondolkodásunkat. A magabiztosabb és kellemesebb áru- és személyszállítást a különféle biztonsági funkciók teszik lehetővé. A közbelépéssel kiegészített holttér-figyelés vagy az intelligens 360 fokos parkolókamera és az intelligens sávelhagyás jelzés csak pár az Ön és utasai biztonsága érdekében kifejlesztett technológiák közül. Az online kapcsolat és a beépített fedélzeti technológia segítségével könnyedén kezelhető a multimédiás rendszer, valamint a Nissan Connect EV alkalmazással távolról is vezérelheti a jármű töltését és könnyedén megtervezheti utazását is.

A gyártó által igazolt teszten meghatározott körülmények esetén elérhető maximum 300km-es hatótáv és a többféle töltési mód által sokoldalú áruszállítóként garantálja a biztonságos és takarékos városi közlekedést.

Az alacsony üzemben tartási költségek mellett kihasználhatja az elektromos autókhoz járó pénzbeli előnyöket is. Magyarországon állami támogatásban részesülnek a 100% elektromos járművek vásárlói. A Nissan e-NV200-hoz akár 1,5 millió forintos kedvezmény jár, ezáltal a Nissan e-NV200 ára kiemelten kedvező lehet.

Üzemben tartási költsége is elenyésző, ezáltal a Nissan e-NV200 elektromos furgon kétségkívül a legjobb választás vállalkozása számára.

Amennyiben E-flotta kiépítése mellett döntött vállalata részére, érdemes lehet professzionális elektromos töltőállomásokat telepíteni a telephelyre, vagy más vállalati parkolóhelyekre.

Csatlakozzon a jövőhöz, tegye fenntarthatóvá vállalata működését a Nissan e-NV200 elektromos furgon termékcsaláddal! 

Gyakori kérdések

Q1: Mekkora a Nissan e-NV200 hatótávolsága?

A Nissan e-NV200 hatótávolsága használati módtól és időjárási körülményektől függően 200 és 301km között változik.

Q2: Mekkora a Nissan e-NV200 raktere?

A Nissan e-NV200 elektromos furgon raktere összesen 4,2m³, melybe két Euro raklap, vagy legfeljebb 701 kg rakomány is elfér.

Q3: Mennyit fogyaszt az e-NV200?

A Nissan e-NV200 fogyasztása nagyban függ a terepviszonyoktól és a vezetési stílustól és profiltól, sebességtől, átlagos értéke 15kWh/100km.

Q4: Hány óra alatt lehet teljesen feltölteni az e-NV200-at?

Három fajta töltési mód áll rendelkezésünkre a Nissan e-NV200 esetében, eltérő töltési időkkel.

A villámtöltő használatával akár 40 perc alatt érhetünk el 80%-os töltöttségi szintet. Fali töltő segítségével 7 és fél óra alatt, míg konnektorra csatlakoztatva (megfelelő minőségű és teljesítményű villamosenergia-hálózat esetén) 22 óra alatt érhetünk el teljes töltöttségi szintet. A tényleges töltési idő több tényezőtől is függ, mint például a gyorstöltő típusa és állapota, az akkumulátor mérete, illetve a környezet és akkumulátor hőmérséklete a töltési ponton. 

Kapcsolódó Cikkek

2022.02.28 / E-mobilitás

xHouse: energiaönellátás elektromos autóval

A nemzetközi E.ON csoport innovációs csapata a gyakorlatban is tesztelte a jövő lehetséges szcenárióit, és az egyéves tesztidőszak is igazolta a korábbi elképzelések helyességét: az elektromos autók valóban komoly szerepet játszhatnak az intelligens eszközökkel felszerelt háztartások energia önellátásának megvalósításában.

2019.04.03 / E-mobilitás

Retro EV – az elektromos autózás, mint életérzés

Miközben az az elektromos autózásról nagyon sokan még főleg jövő időben szoktak beszélni, azért már a jelen sem kevésbé lenyűgöző. Németországban, Würzburg és Nürnberg között, az A3-mas autópálya 76-os kijáratánál, a geiselwindi pihenőnél nem csak három gyorsétterem és egy hagyományos benzinkút található, hanem valami egészen új és látványos létesítmény is.

elektromos járművek
2021.11.29 / E-mobilitás

Az elektromos autó előnyei: tíz döntő érv

Amikor 1969-ben megjelent John Brunner amerikai író „Stand on Zanzibar” című novellája, amelyben – többek között – 2010-re az elektromos autók reneszánszát is megjósolta, még nagyon messze voltunk attól, hogy a mindennapi életben használható elektromos autóink legyenek a belső égésű motorral működő járművek helyett.