Elektromos autó töltése otthon

 
 
 
 
 
 
2024.06.20 / E-mobilitás
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó Cikkek

2022.02.28 / E-mobilitás

xHouse: energiaönellátás elektromos autóval

A nemzetközi E.ON csoport innovációs csapata a gyakorlatban is tesztelte a jövő lehetséges szcenárióit, és az egyéves tesztidőszak is igazolta a korábbi elképzelések helyességét: az elektromos autók valóban komoly szerepet játszhatnak az intelligens eszközökkel felszerelt háztartások energia önellátásának megvalósításában.

Jövőfürkészés: elektromos autók mint a jövő energiahálózatának lehetséges alappillérei?
2022.11.29 / E-mobilitás

Otthoni autótöltés: jobban megéri, mint gondolnád

Az energiaárak változása miatt érdemes átgondolni, mit tehetünk azért, hogy hatékonyabban, kedvezőbben használjuk fel az energiát. Az e-autózásban az otthoni töltés optimális megoldás lehet.

Az elmúlt években rohamosan nőtt mind a plug-in hibrid, mind a teljesen elektromos autók állománya. Ezzel együtt 2022 második negyedévében 24,8 százalékkal emelkedett a töltőberendezések száma, és 45 százalékkal bővült a töltésre felhasznált energia mennyisége 2021 hasonló időszakához képest a MEKH második negyedévi beszámolója szerint. A töltők elérhetősége azonban - főleg csúcsidőszakban - továbbra is sokszor nehézkes.

Elektromos Volkswagen ID.3 és az e-Golf
2021.11.09 / E-mobilitás

Mekkora az elektromos autók hatótávolsága, hogyan növeljük?

Az elektromos autókat sokan korábban a hatótávolságuk miatt nem tartották megfelelőnek a mindennapi közlekedésre, de ez ma már egyre kevésbé probléma. Amikor a villanyautó töltési opciókat és az egyes modellek hatótávolságát is figyelembe vesszük – mint a Nissan Leaf vagy az Audi e-tron, egyre tágabb azok köre, akik kényelemesen tudnának közlekedni elektromos autóval is.

Környezetünk megóvásáért sok mindent tehetünk átlagemberként: szelektíven gyűjtjük a szemetet, kevesebb műanyag csomagolót vásárolunk, háztartásunkban felhagyunk a veszélyes vegyszerek használatával. Ezeket az elveket bárki könnyedén, nagyobb pénzügyi befektetés nélkül követheti, azonban, ha többet szeretne tenni a Föld védelmében, akkor egy idő után fontolóra veszi az elektromos autó vásárlását.

Korábban akadtak olyanok, akik azért vonakodtak a villanyautó vásárlástól, mert attól tartottak, hogy nem tehetnek majd meg nagyobb távolságokat, esetlegesen lemerül menetközben a jármű.

A környezettudatos választáson felül  számos egyéb indok is szól az elektromos járművek használata mellett – alacsonyabb fenntartási költségek, valamint az igénybe vehető állami támogatás