Hogyan töltsük télen gyorsan az elektromos autónkat?

 
 
 
 
 
 
2024.06.20 / E-mobilitás
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó Cikkek

elektromos Nissan Leaf hatótáv
2020.02.19 / E-mobilitás

Nissan Leaf hatótávja és minden a Nissan elektromos autóiról

Egyre több ember vált elektromos autóra, ami már nem a különcök játékszerének számít, hanem a évről évre egyre nagyobb számban igénybe vett, fenntartható jövőt jeleníti meg. A hagyományos járműgyártók gőzerővel fejlesztik saját modelljeiket, így eddig nem látott bőség vár az e-autót kereső vásárlók számára. Ma már nem újdonság, hogy egy céges autó vásárlása vagy bérlése esetén ilyen járművet keresnek a vállalkozások.

A Nissan sem marad ki a legújabb trendekből, és megbízható elektromos autó kínálatot biztosít a márkát kedvelők számára.

2022.03.08 / E-mobilitás

Melyik elektromos autó töltőkábel való autónkhoz?

Az elektromos autó fajták elterjedésével a töltési lehetőségek és különböző kiegészítő eszközök száma és fajtája is egyre csak növekszik. Cikkünkben az elektromos autó töltéséről és a hozzá szükséges speciális kábelekről, illetve csatlakozókról szeretnénk egy átfogó képet nyújtani, hogy könnyeben el tudj igazodni te is ebben az útvesztőben.

Elektromos Volkswagen ID.3 és az e-Golf
2021.11.09 / E-mobilitás

Mekkora az elektromos autók hatótávolsága, hogyan növeljük?

Az elektromos autókat sokan korábban a hatótávolságuk miatt nem tartották megfelelőnek a mindennapi közlekedésre, de ez ma már egyre kevésbé probléma. Amikor a villanyautó töltési opciókat és az egyes modellek hatótávolságát is figyelembe vesszük – mint a Nissan Leaf vagy az Audi e-tron, egyre tágabb azok köre, akik kényelemesen tudnának közlekedni elektromos autóval is.

Környezetünk megóvásáért sok mindent tehetünk átlagemberként: szelektíven gyűjtjük a szemetet, kevesebb műanyag csomagolót vásárolunk, háztartásunkban felhagyunk a veszélyes vegyszerek használatával. Ezeket az elveket bárki könnyedén, nagyobb pénzügyi befektetés nélkül követheti, azonban, ha többet szeretne tenni a Föld védelmében, akkor egy idő után fontolóra veszi az elektromos autó vásárlását.

Korábban akadtak olyanok, akik azért vonakodtak a villanyautó vásárlástól, mert attól tartottak, hogy nem tehetnek majd meg nagyobb távolságokat, esetlegesen lemerül menetközben a jármű.

A környezettudatos választáson felül  számos egyéb indok is szól az elektromos járművek használata mellett – alacsonyabb fenntartási költségek, valamint az igénybe vehető állami támogatás